dissabte, 23 de maig de 2015

Els mil i un usos del Carril Bici a ValènciaEls habitants de València, els que estudiem i/o treballem al Cap i Casal i els seus visitants tenim una xarxa de carril bici, no molt gran ni molt extensa, però al menys es comença per alguna cosa... La idea d'anar en bici, de la creació de “Valenbisi” (bicicletes que estan fetes per a rebentar-te les cames, fer-te més forta que Hulk i a més tens que competir per a tindre un lloc on aparcar-la) i de fer aquestos carrils no fa gaire anys o al menys, no fa molts anys que la gent agafa la bici per la capital valenciana per transportar-se.
I es que es nota que no fa molts anys, o que no s’ha publicitat com diu, per que la gent no sap per a que serveix el carril bici, es veu que el nom en sí no dóna prou informació. Es per aquesta raó per la que faig aquest post explicant els mil i un usos del carril bici a València, a part de la obvia: 
 
Les bicicletes del dimoni.
  •           Carril bici per a monopatins (no skate MONOPATÍ). Val, entenc, és un lloc segur per on anar a més de   que té rodes. Ho passe. Això sí, no suporte quan van fent zig-zag i no saps per on adelantar.
  •           Carril bici per a patins. Dic el mateix que abans.
  •           Carril bici per a córrer. AIXÒ SÍ QUE NO. No em molesta que els “runners” vagen pel carril, no, em molesta i em fot que van en grups i no pots passar per que estan amb la música que porten no et senten i encara et miren en mala cara.
  •           Carril bici per passejar als fills: No es conya. Són prou els pares que van en parelletes de carrets a passejar als bebès en els carrets PEL CARRIL BICI. Després si ocorre una desgracia encara tindrem nosaltres la culpa: Senyors pares inconscients, teniu al costat una cera de diversos metres, no em toqueu la figa i no poseu en perill als vostres bebès i a nosaltres!!
  •           Carril bici per als auelets de la bigcity. Sí, en esta ciutat quan la vesprada va donant pas a la nit una brigada de iaios ixen a passejar per baixar el colesterol i el sucre. Em sembla molt bé que deixen Telecinco del costat i vagen a reflexionar sobre el que ha dit la Esteban eixa vesprada però per favor QUE NO HO FAGEN ANANT PEL CARRIL BICI AMB LA SEUA LENTITUD I EN GRUPETS. Per que sí, van a passejar pel carril queixant-se de les pastilles que es prenen i si els dius que s’aparten no només et miren amb mala cara sinó encara tenen unes agradables paraules, entre les poques que he arribat a sentir “aquesta joventut és molt maleducada”.
  •           Carril bici per a les motocicletes. De “les motos en València aparquen en la vorera i té igual l’estreta que siga” aplega “anar pel carrer és massa mainstream i ens mola anar pel carril bici a fer companyia als que van també en dos rodes” i així és, senyors, més d’una moto m’ha adelantat i més d’una m’he creuat. Com si fora lo més normal del món, eh, que el lloc on diu “carril bici” tinguen que anar motocicletes.
  •           Carril bici per a cotxes. Sí, com llegiu COTXES. I es que quan el València CF juga l’avinguda que té més carril bici de la tota la puta ciutat, la Blasco Ibáñez, els cotxes i la gent que va a vore als seu equip dels seus amors aparquen on volen. Literalment. Un dels llocs predilectes són les eixides i entrades als carrils bicis i als propis carrils bici. Però això no és el més hardcore, el més hardcore que he vist és un cotxe anat PEL CARRIL BICI que em vaig tindre que apartar a un costat al gespa per a que passara el puto cotxe.
Si ja tenim la majoria de nosaltres que gastar la valenbici (no portem la bici de casa per que la mitjana de bicis robades és superior a la gent que diu “xé nano”) a més, tenim que lidiar i compartir el carril bici amb vehicles motoritzats i persones que 5 metres de vorera no és suficient per a passejar tranquil. 

Espere que aquesta classe de per a que s'utilitzen les coses els puga fer servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

No tingues por, si tens alguna cosa que dir, ja saps; COMENTA!